Algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden van SkinzLine
Definities en Toepassingsgebied
1.1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenissen:
- Aanbod: De producten die door de tussenpersoon worden aangeboden.
- Tussenpersoon: SkinzLine.
- Bestelling: Het product dat door de koper is besteld, waarvoor een overeenkomst is gesloten.
- Herroepingsperiode: De periode waarin de consument het recht op herroeping kan uitoefenen.
- Consument: De persoon die handelt voor doeleinden die geen verband houden met zijn beroep, bedrijf of bedrijfsmatige activiteiten en die een overeenkomst op afstand aangaat met de tussenpersoon.
- Dropshipping: De koper plaatst een bestelling via de website, waarna de tussenpersoon de bestelling ontvangt en gemachtigd is om als tussenpersoon op te treden, waarmee een overeenkomst wordt gesloten voor een of meer producten tussen de koper en de leverancier. Betaling wordt via de tussenpersoon uitgevoerd in overeenstemming met de overeenkomst, en de leverancier levert het product rechtstreeks aan de koper.
- Formulier: Het herroepingsformulier dat door de leverancier wordt verstrekt en door de consument kan worden ingevuld bij uitoefening van het herroepingsrecht, zoals vermeld in de bijlage bij de voorwaarden.
- Herroepingsrecht: De optie voor de consument om zich terug te trekken uit de overeenkomst binnen de herroepingsperiode.
- Koper: De persoon met wie een overeenkomst is gesloten namens de leverancier.
- Leverancier: De leverancier van een product.
- Overeenkomst: Een overeenkomst tussen de koper en de leverancier, gesloten via een tussenpersoon voor de aankoop van producten, waarbij uitsluitend op afstand gecommuniceerd wordt om de overeenkomst te sluiten.
- Product: Een product aangeboden via de website van de leverancier in het kader van dropshipping.
- Schriftelijk: Elke digitale communicatie met tekens die op een duurzaam medium kunnen worden opgeslagen, waarbij de methode door de tussenpersoon wordt bepaald.
- Algemene Voorwaarden: De algemene voorwaarden opgesteld door SkinzLine als tussenpersoon.
1.2 Deze voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de tussenpersoon, elke bestelling en elke overeenkomst, inclusief toevoegingen of wijzigingen en opvolgende overeenkomsten.
1.3 De toepassing van de algemene of aankoopvoorwaarden van de koper op de tussenpersoon wordt expliciet afgewezen.
1.4 Artikelen 11.5, 11.6, 12, 13 en 14 van de Algemene Voorwaarden zijn alleen van toepassing op consumenten.
1.5 Mocht een bepaling van deze Algemene Voorwaarden geheel of gedeeltelijk ongeldig zijn op enig moment, dan blijven de overeenkomst en deze voorwaarden verder van kracht, en wordt de betreffende bepaling onmiddellijk vervangen door een bepaling die door beide partijen wordt overeengekomen en die zoveel mogelijk overeenkomt met de bedoeling en het doel van de oorspronkelijke bepaling.
Dropshipping
2.1 De gegevens van de leverancier zijn vermeld op de website.
2.2 Indien de leverancier zich buiten het land van de koper bevindt, wordt het bestelde product geregistreerd op naam van de koper. De koper is verantwoordelijk voor eventuele bijkomende kosten, zoals btw, douanerechten en andere overheidsbelastingen.
2.3 De prijzen die in het aanbod worden vermeld, zijn exclusief btw en andere overheidslasten, evenals verzend- en verpakkingskosten, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
2.4 Betaling voor de bestelling wordt via een tussenpersoon gedaan, die vervolgens de leverancier namens de koper betaalt.
2.5 Het verschil tussen het bedrag dat de koper voor de bestelling heeft betaald en het bedrag dat de tussenpersoon aan de leverancier heeft betaald, wordt beschouwd als een vergoeding voor de door de tussenpersoon geleverde diensten.
Aanbod
3.1 Elke aanbieding van een tussenpersoon heeft een beperkte geldigheidsduur, namelijk totdat een product niet meer op voorraad is of niet meer beschikbaar is bij de leverancier ("vervalt") of niet langer via de website kan worden besteld.
3.2 Als een aanbieding onder specifieke voorwaarden wordt gedaan, wordt dit expliciet vermeld in de aanbieding.
3.3 Elke aanbieding is niet-bindend. De tussenpersoon heeft het recht om de aanbieding op elk moment te wijzigen.
3.4 Elke aanbieding bevat een volledige en zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de producten, zodat de koper de producten correct kan beoordelen. Productafbeeldingen geven een nauwkeurige weergave van een product. De tussenpersoon kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren precies overeenkomen met de werkelijke kleuren van een product. Bij het plaatsen van een bestelling kan de koper het product, de afbeelding en de productomschrijving beoordelen, rekening houdend met het bovenstaande.
3.5 Alle illustraties en beschrijvingen van een product zijn indicatief en kunnen niet dienen als grond voor compensatie of beëindiging van de overeenkomst in geval van onjuistheden en/of afwijkingen, tenzij ze in zoverre afwijken van de essentiële productkenmerken dat het daadwerkelijk een ander product betreft dan het product dat de koper had willen bestellen.
3.6 Een aanbieding die een duidelijke typografische of ogenschijnlijke fout bevat die de koper redelijkerwijs zou kunnen verwachten of begrijpen, hoeft door de tussenpersoon niet nagekomen te worden. De koper kan geen rechten ontlenen aan een dergelijke fout of vergissing.
Overeenkomst
4.1 Onder voorbehoud van de bepalingen van Artikel 4.5 wordt een contract gesloten op het moment dat de koper het aanbod accepteert en de bestelling plaatst volgens de opgegeven voorwaarden.
4.2 De overeenkomst wordt in het Engels gesloten, tenzij de tussenpersoon de voorwaarden en verdere communicatie in een andere taal op de website verstrekt. In dit geval kan de koper een contract afsluiten in zijn voorkeurstaal en met de tussenpersoon in die taal communiceren.
4.3 Als de koper het aanbod elektronisch accepteert, zal de tussenpersoon de ontvangst van de acceptatie elektronisch bevestigen, waardoor het contract wordt afgerond. Totdat de tussenpersoon de ontvangst van de acceptatie bevestigt, kan de koper het contract beëindigen.
4.4 De tussenpersoon neemt passende technische en organisatorische maatregelen om de elektronische verzending van gegevens te beveiligen en zorgt voor een veilige omgeving. De tussenpersoon zal redelijke beveiligingsmaatregelen toepassen als de koper elektronisch kan betalen.
4.5 De tussenpersoon kan informatie opvragen over het vermogen van de koper om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, evenals andere informatie die relevant is voor het verantwoordelijk afsluiten van het contract. Als de tussenpersoon legitieme redenen heeft om niet verder te gaan met de overeenkomst, heeft hij het recht de acceptatie of bestelling te weigeren of speciale voorwaarden op de uitvoering van de overeenkomst op te leggen.
4.6 De koper zorgt ervoor dat alle informatie die door de tussenpersoon als noodzakelijk wordt aangeduid, of die de koper redelijkerwijs als noodzakelijk zou moeten erkennen, tijdig aan de tussenpersoon wordt verstrekt. Indien dergelijke informatie niet op tijd wordt verstrekt, heeft de tussenpersoon het recht de uitvoering van het contract op te schorten en/of de koper kosten in rekening te brengen voor extra kosten die door de vertraging zijn ontstaan volgens de standaardtarieven van de tussenpersoon.
4.7 De tussenpersoon is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het vertrouwen op onjuiste en/of onvolledige informatie die door de koper is verstrekt, tenzij de tussenpersoon op de hoogte was van de onjuistheid of onvolledigheid.
Prijzen
5.1 De prijzen die in de aanbieding worden vermeld, zijn gebaseerd op de kostenfactoren die van kracht zijn op het moment van het sluiten van de overeenkomst, zoals import- en exportrechten, vracht- en loskosten, verzekering en belastingen en heffingen. Eventuele gunstige of ongunstige verschillen op het moment van aankomst, vertrek of levering komen ten goede of ten nadele van de koper.
5.2 De prijzen in de aanbieding zijn onder voorbehoud van druk- en typfouten. Er wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de gevolgen van dergelijke fouten. In geval van typfouten is de tussenpersoon niet verplicht om het product tegen de onjuiste prijs te leveren.
5.3 Een samengestelde aanbieding verplicht de tussenpersoon niet om een deel van de goederen die in de aanbieding zijn opgenomen, te leveren tegen een overeenkomstig deel van de aangegeven prijs.
Conformiteit en Garantie
6.1 Onder voorbehoud van de bepalingen in de Algemene Voorwaarden, voldoen de producten aan de overeenkomst, de in de aanbieding vermelde specificaties, redelijke eisen van betrouwbaarheid en/of geschiktheid voor een specifiek doel, evenals de wettelijke bepalingen en regelgeving die van kracht zijn op de dag dat de overeenkomst wordt gesloten.
6.2 De tussenpersoon wijst erop dat bepaalde producten een beperkte houdbaarheid hebben, die op het betreffende product wordt aangegeven. De koper moet rekening houden met deze houdbaarheid om de kwaliteit en veiligheid van het product volgens de garantie van de leverancier te waarborgen.
6.3 Eventuele defecten of verkeerd geleverde producten moeten binnen vier (4) weken na levering schriftelijk aan de tussenpersoon worden gemeld. De producten moeten in de originele verpakking en ongebruikt worden geretourneerd.
6.4 De garantietermijn van de tussenpersoon komt overeen met de garantietermijn van de fabrikant. De tussenpersoon is echter nooit verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor een individuele toepassing door de koper, noch voor enig advies over het gebruik of de toepassing van de producten.
6.5 In geval van een garantieclaim zal de tussenpersoon naar eigen keuze een vervangend product leveren of het defecte product repareren. In het geval van een vervangend product stemt de koper ermee in het vervangen product aan de tussenpersoon te retourneren.
6.6 De garantie geldt niet indien:
- De koper de geleverde producten heeft gerepareerd en/of gewijzigd of deze door derden heeft laten repareren en/of wijzigen;
- De geleverde producten zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden of anderszins onzorgvuldig zijn behandeld of in strijd met de instructies van de tussenpersoon en/of de instructies op de verpakking;
- Het defect geheel of gedeeltelijk te wijten is aan regelgeving van de overheid met betrekking tot de aard of kwaliteit van de gebruikte materialen.
Levering en Uitvoering
7.1 De tussenpersoon zal productbestellingen met de grootste zorg behandelen.
7.2 Het afleveradres is het adres dat door de koper aan de tussenpersoon wordt verstrekt bij het plaatsen van de bestelling.
7.3 De tussenpersoon zal geaccepteerde bestellingen snel doorsturen en uitvoeren.
7.4 Alle levertijden zijn indicatief en niet-bindend. Voor producten die van buiten Ierland worden betrokken, kunnen de levertijden langer zijn dan die op de website staan vermeld. Deze tijden zijn afhankelijk van het leveringsschema van de leverancier. De koper kan geen rechten ontlenen aan deze vermelde perioden.
7.5 Indien een bestelling niet kan worden uitgevoerd of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, zal de koper binnen 30 dagen na het plaatsen van de bestelling worden geïnformeerd.
7.6 De tussenpersoon heeft het recht om goederen in delen te leveren, tenzij anders is overeengekomen of als een gedeeltelijke levering geen zelfstandige waarde heeft. De tussenpersoon is gerechtigd om separaat facturen uit te reiken voor op deze wijze geleverde goederen. Het overschrijden van een leverdatum geeft de koper geen recht op compensatie.
7.7 De op de website vermelde levertijden zijn slechts indicatief.
7.8 Als de opgegeven levertijd wordt overschreden, heeft de koper geen recht om de overeenkomst te beëindigen of compensatie te eisen, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.
7.9 In het geval van beëindiging op grond van de bepalingen van paragraaf 3 van dit artikel, zal de tussenpersoon het door de koper betaalde bedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na beëindiging, terugbetalen.
7.10 Indien de levering van een besteld product onmogelijk is, zal de tussenpersoon zich inspannen om een vervangend product te leveren. Een duidelijke en begrijpelijke kennisgeving van het vervangende product zal uiterlijk bij de levering plaatsvinden. Het recht van terugtrekking kan niet worden uitgesloten voor vervangende producten. De tussenpersoon zal de kosten van de retourzending dekken.
7.11 Het risico van schade en/of verlies van de producten ligt bij de tussenpersoon totdat de levering aan de koper of een vooraf aangewezen vertegenwoordiger heeft plaatsgevonden, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. De acceptatie van goederen zonder opmerkingen op de leveringsnota/factuur geldt als bewijs dat de verpakking in goede staat was op het moment van levering.
Betaling
8.1 Tenzij anders overeengekomen, zijn de bedragen die door de koper op grond van de overeenkomst verschuldigd zijn, onmiddellijk na het plaatsen van de bestelling betaalbaar.
8.2 De koper is verplicht de tussenpersoon onmiddellijk op de hoogte te stellen van eventuele onjuistheden in de verstrekte betalingsgegevens.
8.3 Indien de koper zijn betalingsverplichtingen niet tijdig nakomt, is hij rente verschuldigd over het openstaande bedrag volgens de wettelijke rente, en indien de koper geen consument is, is hij commerciële rente verschuldigd. Bovendien heeft de tussenpersoon het recht om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen die door of namens de tussenpersoon zijn gemaakt. De incassokosten worden berekend in overeenstemming met de wet- en regelgeving inzake de vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten.
Overmacht
10.1 De tussenpersoon is niet aansprakelijk tegenover de koper als verplichtingen onder de overeenkomst niet kunnen worden nagekomen vanwege overmacht. Overmacht omvat in ieder geval:
- Overmacht aan de zijde van de leverancier;
- Overheidsmaatregelen en -beperkingen;
- Stroomuitval;
- Onderbrekingen van het internet, datanetwerk en telecommunicatievoorzieningen, zoals veroorzaakt door cybercriminaliteit en hacken;
- Natuurrampen;
- Oorlog en terroristische aanslagen;
- Algemene transportproblemen en -beperkingen;
- Stakingen door leveranciers of vertegenwoordigers;
- En andere situaties buiten de controle van de tussenpersoon die tijdelijk of permanent het nakomen van verplichtingen verhinderen.
10.2 Gedurende de periode van overmacht worden de verplichtingen onder de overeenkomst opgeschort. Als deze periode langer dan twee maanden duurt, heeft elke partij het recht de overeenkomst te beëindigen zonder verplichting om de andere partij of de tussenpersoon te compenseren.
10.3 Voor zover de opdrachtnemer zijn verplichtingen onder de overeenkomst al gedeeltelijk heeft nagekomen of deze kan nakomen op het moment van overmacht, en het voltooide of lopende gedeelte een zelfstandige waarde heeft, heeft de opdrachtnemer het recht om het voltooide of lopende gedeelte separaat te factureren. De koper is verplicht deze factuur te betalen alsof het een afzonderlijke overeenkomst betreft.
Gegevensbescherming
11.1 De (persoons)gegevens van de koper worden opgeslagen in een database. Deze gegevens worden primair gebruikt om de overeenkomst uit te voeren. Op verzoek kan de tussenpersoon de koper informatie over zijn producten sturen, zoals nieuwsbrieven en aanbiedingen. De koper kan te allen tijde bezwaar maken tegen het gebruik van persoonsgegevens voor directe marketingdoeleinden en/of tegen het (verder) ontvangen van (specifieke) marketinginformatie door de tussenpersoon hiervan op de hoogte te stellen.
11.2 De koper stemt in met het gebruik van elektronische communicatie. De koper erkent dat elektronische communicatie, ondanks alle redelijke beveiligingsmaatregelen die door de tussenpersoon zijn genomen, niet veilig is en kan worden onderschept, gemanipuleerd, geïnfecteerd, vertraagd of verkeerd geleid, onder andere door virussen en spamfilters. De tussenpersoon kan ook geen absolute veiligheid garanderen tegen ongeautoriseerde toegang.
11.3 De tussenpersoon zal redelijke maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid en veilige opslag van (persoons)gegevens te waarborgen.
11.4 Bij de uitvoering van de overeenkomst kunnen (persoons)gegevens ook worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Unie, zoals aan een leverancier in China, omdat anders de overeenkomst tussen de koper en de leverancier niet kan worden uitgevoerd en de levering van de bestelling aan de koper door de leverancier niet kan plaatsvinden. De tussenpersoon zal echter contractuele garanties bieden met betrekking tot deze gegevensoverdracht.
11.5 Een koper die een consument is, heeft het recht om schriftelijk bij de opdrachtnemer toegang te vragen tot en/of (indien van toepassing) correctie, aanvulling, verwijdering of blokkering van persoonsgegevens die door de opdrachtnemer zijn verwerkt. Een verzoek om toegang en/of correctie moet worden gericht aan het management van de tussenpersoon. Op het verzoek van de koper zullen de opgeslagen persoonsgegevens worden verstrekt, gecorrigeerd of verwijderd.
11.6 De persoonsgegevens van de koper, indien deze een consument is, zullen niet met derden worden gedeeld, tenzij de tussenpersoon hiertoe wettelijk verplicht is of dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst.
Consumenten
12.1 Voor consumenten worden de prijzen inclusief btw, belastingen en verzendkosten weergegeven.
12.2 Voordat een overeenkomst met een consument wordt gesloten, wordt de tekst van de algemene voorwaarden aan de consument (elektronisch) ter beschikking gesteld op een manier die het hen mogelijk maakt deze eenvoudig op een ander duurzaam medium op te slaan. Als dit redelijkerwijs niet mogelijk is, worden de locatie en de methode voor elektronische toegang tot de algemene voorwaarden vóór het sluiten van de overeenkomst aangegeven, en worden de algemene voorwaarden op verzoek van de consument elektronisch of anderszins kosteloos verstrekt.
12.3 Ten behoeve van de consument zal de tussenpersoon de volgende informatie op de website beschikbaar stellen of ervoor zorgen dat deze kan worden opgeslagen en opgehaald op een duurzaam medium:
- Voorwaarden en procedures voor het indienen van klachten;
- Voorwaarden en methoden voor het uitoefenen van het recht van de consument op herroeping, of een duidelijke verklaring dat dit recht is uitgesloten;
- Informatie over garanties en klantenservice; en
- Een formulier.
12.4 Voor de uitoefening van alle wettelijke rechten die de consument tegen de aanbieder heeft, kan de consument contact opnemen met een tussenpersoon, mits dit in overeenstemming is met de algemene voorwaarden.
12.5 Elke garantie die door of namens de tussenpersoon of leverancier wordt verstrekt, doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de consument onder de overeenkomst met de tussenpersoon.
12.6 In gevallen waarin artikel 7.5 van toepassing is, heeft een koper die consument is het recht de overeenkomst kosteloos te beëindigen voor producten die niet geleverd kunnen worden of niet binnen een redelijke termijn kunnen worden geleverd.
12.7 De tussenpersoon kan afwijken van artikel 8.3 betreffende incassokosten voor de consument.
Herroepingsrecht
13.1 Bij de aankoop van producten heeft een consument het recht om de overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van redenen te beëindigen. Deze herroepingsperiode begint de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf aangewezen vertegenwoordiger, zoals aan de tussenpersoon gecommuniceerd.
13.2 Gedurende de herroepingsperiode moet de consument het product en de verpakking zorgvuldig behandelen. De consument mag het product alleen uitpakken of gebruiken voor zover dit nodig is om te beslissen of hij het product wil behouden. Als de consument zijn recht van herroeping uitoefent, dient het product samen met alle accessoires en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de oorspronkelijke staat en verpakking aan de tussenpersoon te worden geretourneerd, volgens de redelijke instructies van de tussenpersoon.
13.3 Als de consument zijn recht van herroeping wil uitoefenen, dient hij de tussenpersoon binnen 14 dagen na ontvangst van het product via het formulier te informeren. Nadat de consument de tussenpersoon heeft geïnformeerd dat hij zijn recht van herroeping wil uitoefenen, moet het product binnen 14 dagen aan de tussenpersoon of leverancier worden geretourneerd. De consument dient bewijs te leveren dat de producten op tijd zijn geretourneerd.
13.4 Als de consument binnen de in de artikelen 13.2 en 13.3 genoemde termijnen niet meldt dat hij gebruik maakt van het recht van herroeping of het product niet aan de tussenpersoon retourneert, wordt de aankoop definitief.
De volgende producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht:
a) Producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
b) Producten die niet geretourneerd kunnen worden vanwege hun aard;
c) Producten die snel kunnen bederven of verouderen;
d) Producten die onderhevig zijn aan schommelingen op de financiële markten die buiten de controle van de tussenpersoon liggen;
e) Audio- en video-opnamen, evenals computersoftware waarvan het zegel na levering is verbroken;
f) Gesealde producten die om gezondheids- of hygiënische redenen niet kunnen worden geretourneerd na levering; en
g) Producten die op maat van de consument zijn gemaakt of duidelijk op de behoeften van de consument zijn afgestemd.
Kosten van Herroeping
14.1 Als een consument zijn recht van herroeping uitoefent, draagt hij de kosten voor het retourneren van de goederen.
14.2 Als een consument een betaling heeft gedaan, zal de tussenpersoon dit bedrag zo snel mogelijk terugbetalen, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroeping. De terugbetaling wordt uitgevoerd met dezelfde betaalmethode die voor de aankoop is gebruikt, tenzij de consument uitdrukkelijk instemt met een alternatieve methode en de tussenpersoon deze accepteert. Een voorwaarde voor de terugbetaling is dat het product al is ontvangen door de tussenpersoon of leverancier, of dat overtuigend bewijs van de volledige retourzending wordt geleverd.
14.3 In geval van schade aan het product door onjuist gebruik door de consument, is de consument aansprakelijk voor enige waardevermindering van het product.
Klachten en Geschillen
15.1 Als de koper een klacht heeft, moet deze schriftelijk aan de tussenpersoon worden gemeld.
15.2 Een klacht schort de verplichtingen van de koper of de tussenpersoon niet op, tenzij de tussenpersoon schriftelijke bevestiging verstrekt van het tegendeel.
15.3 Een klacht met betrekking tot de uitvoering van de overeenkomst moet binnen zeven (7) dagen na ontdekking van het defect schriftelijk, met onderbouwing, worden ingediend.
15.4 Een reactie op een klacht moet binnen 14 dagen na ontvangst door een bevoegd vertegenwoordiger worden gegeven. Als een klacht voorziet in langere verwerkingstijden, wordt de klager binnen 14 dagen geïnformeerd over de termijn waarbinnen de klacht wordt afgehandeld.
15.5 De tussenpersoon heeft altijd minstens vier (4) weken de tijd om een klacht minnelijks op te lossen. Na deze periode wordt de klacht als een geschil beschouwd volgens artikel 15.8.
15.6 Als de tussenpersoon een klacht gegrond vindt, zal deze naar eigen inzicht de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren. Als een klacht niet minnelijks kan worden opgelost, wordt deze beschouwd als een geschil volgens artikel 15.8.
15.7 Als de klager een consument is, kan hij de zaak ook voorleggen aan een geschillenbeslechtingsorgaan via het Europese ODR-platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).
15.8 Alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met de overeenkomst, of waarop de voorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend beheerst door de wetten van Ierland en zijn onderworpen aan de exclusieve jurisdictie van de rechtbanken, ongeacht de woonplaats van de koper of een derde partij, tenzij dwingende wettelijke bepalingen jurisdictie aan een andere rechtbank toewijzen.
15.9 De toepasselijkheid van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken (CISG) is uitgesloten.